Sterke en optimale Bedrijfscultuur

Wat is een sterke, optimale bedrijfscultuur? Dé bedrijfscultuur bestaat niet. Wat voor de ene organisatie een optimale cultuur is, is dat voor een ander niet. Wat in de ene sector goed werkt, werkt in de andere niet. Wel zijn er bepaalde cultuurelementen die een bedrijfscultuur in het algemeen meer of minder optimaal, sterk en gezond maken.

Roddelen bijvoorbeeld werkt niet; elkaar direct aanspreken op zaken werkt wel. Consistente communicatie vanuit leiderschap werkt wel; medewerkers niet of slechts sporadisch meenemen in belangrijke beslissingen werkt niet. Doen wat je belooft werkt wel; A zeggen maar B doen werkt niet. Hoe verander je naar een meer optimale bedrijfscultuur?

In een gezonde organisatie is er samenwerking tussen een sterke, optimale cultuur en de strategie. Deze samenwerking is niet altijd vanzelfsprekend en zeker niet nu afstandswerken in steeds meer organisaties het nieuwe normaal lijkt te zijn geworden.

De effecten van een suboptimale bedrijfscultuur zijn niet te onderschatten. Denk aan negativiteit en passiviteit, weerstand, minder onderlinge verbinding, tegenvallende resultaten, te weinig progressie en een hoog ziekteverzuim. Herkenbaar?

Hier is natuurlijk wel wat aan te doen. Bouwen aan een sterke, optimale bedrijfscultuur: dat kan overal.

sterke bedrijfscultuur
corporate antropoloog

Als corporate antropoloog geef ik je inzicht in jullie huidige bedrijfscultuur en bepalen we samen hoe die gewenste sterke en optimale bedrijfscultuur er uit ziet, zodat we daarna kunnen bouwen aan die Great Company Culture. In dit traject ontvang je van mij de begeleiding, coaching, onafhankelijke feedback en tools die je nodig hebt om blijvende verandering te realiseren.

Great Company Culture is de ultieme combinatie van antropologie, duurzaamheid en bedrijfsleven. Van hieruit zet ik als corporate antropoloog mijn kennis en ervaring in voor bedrijven die door verbetering in hun cultuur, willen komen tot optimale presentaties en langetermijnresultaten van hun organisatie.

Ik ben ervan overtuigd dat je alleen met zo’n integrale aanpak het verschil kunt maken.

Ontdekken hoe de optimale bedrijfscultuur eruit ziet in jouw organisatie, en hoe je daar komt? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.