Tools

Tools die bijdragen aan het bouwen van een sterke bedrijfscultuur.

TOOL 1

Toolkit voor managers

In 2019 zat 17% van de totale Nederlandse work force thuis met burnout klachten. Naar schatting stijgt dit percentage de komende maanden naar 56% (!), als gevolg van Covid-19. De kans is groot dat je deze stijging al terug ziet in de ziekteverzuim- en verlooppercentages in jouw organisatie. Managers kunnen een veel grotere rol gaan spelen dan nu, in het terugdringen hiervan.

Als manager heb je over het algemeen een goed beeld van de werkdruk en de sfeer in je team. Je zit dichtbij genoeg om goed zicht hebben op alles wat er bij je teamleden gebeurt. Wat er goed gaat, maar ook waar het minder goed gaat. Klachten die horen bij ongezonde stress of (beginnende) burn outs, zou je vanuit jouw positie dan ook snel moeten kunnen signaleren bij je teamleden.

Ware het niet dat managers vaak te maken met een enorm hoge werkdruk. Zij moeten vaak heel veel ballen tegelijk in de lucht houden, en zijn ook niet per se opgeleid om dit soort klachten in hun team te signaleren. Laat staan om daar de juiste acties op te ondernemen.

Daarom helpt deze toolkit je op weg. Zet de tools in, zodat jij zometeen niet met een half team al het werk moet zien af te krijgen; zodat jouw teamleden fit blijven; én zodat de verzuimcijfers van jouw organisatie binnen de perken blijven.

Laat je naam en e-mailadres achter en je ontvangt de Managers Toolkit meteen in je mailbox!

TOOL 2

Kernwaardenscan

Wat zijn de kernwaarden van jouw team of organisatie? Als je ze nog nooit met elkaar hebt vastgesteld, kun je daarvoor deze online kernwaardenscan gebruiken.

Uit de scan rolt een top-10 van de door alle respondenten meest genoemde ervaren kernwaarden. Woorden zoals ‘resultaatgericht’, ‘ondernemend’ of ‘integer’. Deze woorden krijgen vervolgens waarde, door er concrete invulling aan te geven. Door met elkaar per kernwaarde te bekijken: welk gedrag hoort hier wel en niet bij? Hoe spreken we elkaar er op aan? Wat betekent dit voor onze onderlinge manieren van samenwerken? Voor onze huidige manier van communiceren?

De uitdaging is om de kernwaarden zo concreet mogelijk te maken. Dan bieden ze richting voor alle leden van je organisatie. Ze fungeren dan ook als een hand rail bij het nemen van beslissingen.

Achter de kernwaarden ligt als het goed is ook een verhaal. Het unieke verhaal van jouw organisatie of team. Dit verhaal werkt als het goed is heel inspirerend. En zorgt in de organisatie voor onderlinge verbinding.

De online kernwaardenscan is bedoeld voor teams of organisaties en geldt als startpunt. Nieuwsgierig? Stuur een mail via onderstaande knop.

kernwaardenscan