Aanpak:

In vier stappen een great company culture

Als corporate antropoloog kijk ik naar het hele systeem. Ik combineer antropologische met meetbare corporate methoden. Zo raken we zowel de harde als de zachte kant van de organisatie. Dus de structuur, doelstellingen en beleid enerzijds; anderzijds de zachtere elementen als gedrag, waarden en communicatie. Een integrale benadering verwerkt in vier stappen. Elke stap kan ook los worden ingezet.

contact
stap 1

Cultuuronderzoek

Startpunt is een onderzoek van de huidige cultuur. Door de bril van de corporate antropoloog haal ik met een gemixte aanpak naar boven wat jullie uniek maakt; wat sterk is aan jullie cultuur; en wat momenteel stagnerend werkt.

Kwalitatief onderzoek

In interviews en door participatieve observatie onderzoek ik jullie huidige cultuur; zowel het zichtbare, als het onzichtbare – zoals onderling gedeelde waarden, gebruiken, overtuigingen, visies die verklaren waarom de situatie nu is zoals die is.

Online scan

Een online cultuurscan op maat voor jullie gemaakt, of de kernwaardenscan, in te vullen door de gehele organisatie. Voordelen hiervan zijn een groot bereik, een kleine tijdsinvestering van de respondenten, en meer meetbaarheid.

Afhankelijk van de organisatiegrootte: 2-3 maanden.

contact

Stap 2 | Gewenste cultuur in kaart

Zonder duidelijk doel kan een groep mensen geen koers houden. Jullie gewenste cultuur dient dan ook allereerst heel duidelijk te zijn voor iedereen.

Willen jullie als familiecultuur bijvoorbeeld meer zakelijk worden? Als traditionele organisatie meer future proof? Als seniore organisatie juist een jongere mind set krijgen? Van een individuelere cultuur naar een cultuur waarin iedereen elkaar helpt?

Jullie cultuurkompas bevat jullie unieke verhaal. Dit is gelinkt aan jullie missie en visie, is gebouwd in samenwerking met een groep ambassadors in de organisatie, en is gedragen door de brede organisatie.

Deze fase duurt 1-2 maanden.

meer weten?

Stap 3 | Implementatie

Bij een sterk cultuurtraject gaat het niet om incidenten oplossen, maar om blijvende verandering. Dat gebeurt in deze fase over meerdere maanden tijd, met een mix van implementaties en interventies in gedrag, structuur en symboliek. Mogelijkheden zijn:

Tijdsduur implementatiefase: gemiddeld 6 maanden.

email mij voor meer info

Stap 4 | Continu monitoren en bijsturen

Tot slot is het belangrijk dat alle ingezette verandering ook beklijft. De status is doorlopend en continu te monitoren; deze output vormt sturingsinformatie voor management én de groep zelf zodat daarop de juiste interventies gezet kunnen worden. Monitoring kan op twee manieren:

Online & kwantitatief

Per kwartaal, semester of jaar voeren we online metingen in om te bepalen wat de voortgang is van alle meetbare cultuurgerelateerde aspecten.

Fysiek & kwalitatief

Door participatieve observatie, voortgangsgesprekken, coaching en workshops achterhalen hoe jullie geweldige bedrijfscultuur zich verder ontwikkelt.

Deze fase is on-going en geautomatiseerd. Doel is continu inzicht en resultaat, met zo weinig mogelijk effort.

contact