terug naar overzicht

Artikel – 2 minuten

‘Speur vanuit het kraaiennest naar trends, ver over de Zuidas heen’

Artikel – 5 min

Verwarring is vernieuwing

Creativiteit en wendbaarheid zijn keihard nodig in een snel veranderende wereld. Weet je wat er op je kantoor afkomt? Zet iemand ‘in een kraaiennest’ op de uitkijk, om ver over de Zuidas heen te kijken.

25 mei 2020 | Een sportschool in Hengelo gaat maandag weer open, als eerste in Nederland. Met een overkapping van 1800 m2 voldoen ze aan alle regels van het RIVM. Dit voorbeeld van wendbaar en creatief ondernemen zal voor de advocatuur niet zomaar opgaan. En toch is het inspirerend, vertelt corporate antropoloog Judith Weuring: “Deze sportschool speelt goed in op de crisis, denkt in oplossingen, verzint een snel antwoord.”

Het is haar vak om de cultuur van organisaties te doorgronden. Ze deed ervaring op in de corporate wereld en nu past zij haar vakgebied onder andere toe in de advocatuur. “De uitdagingen van deze tijd zijn steeds anders, dus moet je als organisatie wendbaar en flexibel zijn, zodat je in deze wereld snel kunt navigeren. Je ziet verandering dan niet meer als risico, maar als interessant gegeven om je creativiteit en ondernemerschap op los te laten.”

Door Erik Jan Bolsius in Advocatie