terug naar overzicht

Paper – 15 minuten

Op weg naar een future proof organisatie: cultuuradvies uit de new tech sector

Artikel – 5 min

Verwarring is vernieuwing

Over gekaderde vrijheid, goede fouten
en de lead nemen in continue verandering

Veel organisaties zijn bezig future proof te worden: open, wendbaar, snel. Zodat ze goed kunnen inspelen op onverwachte impactvolle gebeurtenissen die onlosmakelijk verbonden zijn aan de VUCA wereld. Sommige van deze future proof transformaties in bedrijven slagen direct en verlopen soepel, vele zijn ingewikkelder. De bedrijfscultuur is een belangrijke bepalende factor voor succesvolle transformaties en – breder – voor strategie-uitvoer. Wat is een optimale bedrijfscultuur hiervoor? Bestaat er zoiets als een future proof cultuur, en hoe bouw je daaraan? Daarvoor valt veel te leren van de bedrijfscultuur in de new tech, de sector die op veel vlakken future proof-heid al benadert.

Deze whitepaper is gebaseerd op interviews met mensen in de new tech-sector en biedt:

Concreet inzicht in de new tech-cultuur, voor velen een black box. Hoe ondersteunt de cultuur het succes in deze sector? Leer hoe de new tech creatief omgaat met zichtbare en herkenbare uitdagingen als het aantrekken en behouden van talent, en leer van de blinde vlekken in deze sector.
• Een diepere kijk op de cultuur in deze sector, met tegenstrijdigheden zoals ‘goede fouten’, vrijheid kaderen en de lead nemen in wendbaarheid. Belangrijke reflectievragen en overwegingen voor het leiderschap komen aan bod.
• Concrete tips van new techs aan traditionele organisaties.
• Lessons learned die new tech-organisaties boven aan de agenda zouden moeten plaatsen.
• Een stappenplan om als organisatie te bouwen aan een future proof cultuur.

LEES DE WHITEPAPER